Ligging en omgeving

Ons appartement ligt in de gemeente Overbetuwe tussen de dorpjes Oosterhout en Slijk-Ewijk, iets ten noordwesten van Nijmegen (6 km). Het appartement is gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Waal, midden in een landschap van glooiende uiterwaarden, kronkelende rivierdijken en pittoreske dijkwoningen. Vanwege deze unieke ligging (in het hart van de Betuwe) biedt ons appartement o.a. uitstekende mogelijkheden voor het maken van fiets- en/of wandeltochten over de rivierdijk. Ons appartement is gelegen aan een wandelroute, genaamd het Lingepad, en het landelijk fietsroutenetwerk. Ook is deze omgeving uitermate geschikt voor het uitgooien van een hengel in de rivier of voor het maken van een struintocht langs de rivier.

Rivier en scheepvaart

Verblijven aan de rivier de Waal is zowel voor jong als oud een unieke belevenis. Deze rivier is één van de drukst bevaren rivieren van Europa. Vooral om het Duitse Ruhrgebied van grondstoffen te voorzien wordt op jaarbasis meer dan 850 miljoen ton aan goederen over deze rivier vervoerd. Op een normale dag passeren hier meer dan honderd binnenvaartschepen, tankers en duwcombinaties. Om deze reden zult u zich bij ons geen moment vervelen. U kijkt als het ware naar een “levend schilderij”.

Betuwe

De Betuwe is uitermate geschikt voor het maken van een fiets- en/of wandeltocht. Al wandelend of fietsend kunt u genieten van de karakteristieke kerkdorpjes en (tijdens de bloesemperiode) van de bloeiende fruitboomgaarden. Vanaf de rivierdijk heeft u een mooi panorama over het uiterwaarden- en rivierenlandschap. Vanaf het appartement kunt u zelf uw fietsroute plannen aan de hand van het landelijk fietsroutenetwerk. Of kijk op www.fietseropuit.nl.

Arnhem en Nijmegen

Een interessant en gezellig uitje is een stadswandeling in de oudste stad van Nederland, de Romeinse keizerstad Noviomagum (Nijmegen), eventueel gecombineerd met een kort bezoek aan Museumpark Orientalis, het Afrika Museum of museum het Valkhof. Een leuk alternatief is een korte wandeling over de Waalkade langs de talrijke cafés en restaurants met eventueel een bezoek aan het Holland Casino. Het centrum van Nijmegen ligt op ca. 6 km afstand van ons appartement en is via een nieuwe fietsbrug (Snelbinder) eenvoudig te bereiken.
Bovendien is een dagtocht naar het Openluchtmuseum of het Dierenpark Burgers Zoo te Arnhem ook een onvergetelijke belevenis. De beide attractieparken zijn met meer dan 100.000 bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Het centrum van Arnhem ligt op ca. 13 km afstand van ons appartement en is met de auto of het openbaar vervoer goed te bereiken.

De Gelderse Poort

Ook een fiets- of wandeltocht door het natuurgebied De Gelderse Poort met een korte pauze bij de Millinger Theetuin is een unieke ervaring. Hier kunt u in mediterrane sfeer in een schitterend aangelegde theetuin rustig genieten.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Voor de echte natuur- en cultuurliefhebber is een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe met het landelijk bekende Kröller-Müller Museum zeer de moeite waard. In dit museum kunt u een aantal meesterwerken van Van Gogh bekijken en het beroemde ei van Brancusi bezichtigen.

VVV Nijmegen en Arnhem

Voor meer informatie over de hierboven genoemde attracties of bezienswaardigheden kunt u terecht bij de VVV Nijmegen of VVV Arnhem.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.